Stedelijk Museum met ‘Heilig Vuur’ in Nieuwe Kerk

Amsterdam zit al een poosje zonder haar beroemde Stedelijk Museum, maar deze winter is de Nieuwe Kerk aan de Dam voor even hét museum voor moderne kunst in de stad. Het Stedelijk Museum is op dit moment dakloos: het pand wordt verbouwd en gaat – als alles meezit – pas eind volgend jaar weer open. Tot eind oktober kon het Stedelijk terecht in het leegstaande Post CS gebouw, maar ook dat wordt nu verbouwd. Het Stedelijk verzorgt tot en met 19 april 2009 in de Nieuwe Kerk op de Dam de tentoonstelling ‘Heilig Vuur, religie en spiritualiteit in de moderne kunst’. Het museum toont met zo’n 80 werken uit de eigen collectie de religieuze beleving is onder moderne kunstenaars.

Veel werken, onder andere van Mondriaan, Malevitsj, Chagall, Rothko, Bacon, Gilbert & George en Marlene Dumas zijn lang niet te zien geweest, andere werken stonden eerder in de vaste opstelling van het museum en krijgen nu in de Nieuwe Kerk een heel andere dimensie. Religie is weer helemaal terug in het publieke debat, aldus de aankondiging: ‘Heilig Vuur’ sluit hierbij aan, met topstukken uit de collectie van het Stedelijk. De kerk is iedere dag open van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag tot 22.00 uur (Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten, Oudejaar tot 17.00 uur open). De entree kost € 10,=. Er zijn meerdere entreetarieven: zie website.

Lees ook:Temporary Stedelijk krijgt vervolg
Lees ook:Dakloos Stedelijk Museum trekt door de stad
Lees ook:Warhol in Stedelijk groot succes
Lees ook:Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw dicht
Lees ook:Stedelijk Amsterdam opnieuw tijdelijk open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>