Flamencobiënnale Nederland 2008

De tweede editie van de Flamencobiënnale vindt plaats tot en met zondag 2 november in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht (editie 2013: klik hier). Een week lang flamenco met grote sterren en jong talent: Spaanse passie in het koelere noorden. Met dansvoorstellingen, concerten, lezingen door Spaan ene Nederlandse musicologen, films, workshops, masterclasses, exposities en afterparty’s.  De Flamencobiënnale is een kruisbestuiving met jazz, hedendaagse dans, nieuwe muziek en andere muzikale werelden, die in 2006 voor het eerst plaatsvond.

De spannendste ontwikkelingen in de Flamenco in ons land zijn te zien en te horen in een nu al toonaangevend tweejaarlijks flamencofestival. Voor de kleintjes zijn er speciale voorstellingen. De hoofdlocaties zijn in Amsterdam: het Bimhuis, Muziekgebouw aan ’t IJ en Conservatorium Amsterdam, in Rotterdam: De Doelen, Lantaren/Venster en Codarts WMDC, in Utrecht: Vredenburg Leidsche Rijn. Maar er zijn nog meer, kleinere locaties waar het festival zich afspeelt. Verdere info: zie website.

 

Lees ook:Flamenco Biënnale 2011
Lees ook:Flamenco Biënnale 2017 – 13 t/m 29 januari
Lees ook:Flamenco Biënnale 2015
Lees ook:Vierde Flamenco Biënnale
Lees ook:Nederlands Klarinetfestival in Muziekgebouw aan ‘t IJ Amsterdam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Flamencobiënnale Nederland 2008

  1. Heleen Jansen

    1 November 2008 koud en guur, regen en storm…met de trein naar het muziekgebouw aan het IJ, lopend langs de klotsende golven…
    1 November 2008 warm, sfeer, geraakt, ontroerd,
    Josele y compagnia en Cherifa Kersit, 2 muziekklanken, werelden vloeien samen, de muziekwereld stond op zijn kop bij het horen van o.a een buleria en de misterieuse stem van Cherifa Kersit, dit was voor mij de Biennale…Heleen docent/choreograaf flamenco Utrecht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>