Film by the Sea Filmfestival Vlissingen

Film by the Sea viert dit jaar haar 10e editie van vrijdag 12 tot en met zondag 21 september 2008 in CineCity in Vlissingen (2013: klik hier). Het filmfestival van Vlissingen, Film by the Sea, kent dit jaar een droomopening met de nieuwe film van de gebroeders Coen ‘Burn After reading’: een zwarte komedie met onder andere Bradd Pitt en George Clooney. Het was ook de openingsfilm van het filmfestival van Venetië. Het openingsgala van het Vlissinger festival is vrijdagavond 12 september; de publiekspresentatie is de dag erna tijdens de zogenaamde Spijkerbroekenpremière. 

 

Het belangrijkste onderdeel is het competitie-programma ‘Film en Literatuur’, waarmee Vlissingen zich onderscheidt van andere festivals en dat maandag met een ‘boek en bal’ begint. Een jury kent op zaterdag de Film by the Sea Award uit aan de beste nieuwe boekverfilming, nationaal of internationaal. Woensdag is kindermiddag en ‘s avonds de meezing-avond. Zaterdag, op de slotavond, worden de prijzen uitgereikt, waaronder de Lifetime Achievement Award. Zondag 21 september zijn van 9.00 tot 21.00 uur vrijwel alle films nog eenmaal te zien. Tijdens het festival worden ook 25 films vertoond, die het publiek als favorieten uitkoos uit de afgelopen 9 edities van het festival. Daarnaast zijn er veel premières van ‘de kwetsbare cinema’: 100 overal vandaan geïmporteerde films zien het levenslicht. Er is een uitgebreid educatieprogramma en er zijn cursussen, talkshows met gasten en publiek en optredens, zoals op dinsdag van Alain Clark.

Lees ook:Film by the Sea Festival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2014 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2012 in Vlissingen en Terneuzen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Film by the Sea Filmfestival Vlissingen

  1. Pingback: Gloednieuw Internationaal Film Festival Breda | Eropuit

  2. Pingback: Jazz by the Sea op Walcheren | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>