Amsterdam Wereldboekenstad Unesco

‘Eigenlijk is Amsterdam altijd al Wereldboekenstad’, zei Lidy Klein Gunnewiek, directeur van Amsterdam Wereldboekenstad, ‘de stad kent meer boekhandels dan slagers en telt veel plekken waarover is geschreven.’ Prinses Laurentien opent het evenement op woensdag 23 april 2008 in de Amsterdamse Westerkerk. Unesco heeft de titel voor een jaar aan onze hoofdstad toegekend: volgens de directeur een unieke kans om Amsterdam als boekenstad en vrijplaats van het woord opnieuw stevig op de internationale kaart te zetten. Het thema is dan ook ‘open boek, een open geest’: volgens Klein Gunnewiek in deze tijd relevanter dan ooit.

De voorzitter: ‘Amsterdam is van oudsher een stad van de vrijheid van het woord. Schrijvers kwamen hierheen om hun werk te publiceren omdat dat in eigen land niet kon. De stad kent bovendien een traditie van vrijdenkers.’ Drie belangrijke iconen staan centraal: Spinoza, Anne Frank en Annie M.G. Schmidt. Amsterdam Wereldboekenstad begint met een internationaal symposium over auteursrecht in het digitale tijdperk. Op zondag 18 mei vindt in de binnenstad de grootste boekenmarkt ter wereld plaats. In september vindt de Kinderboekenstad plaats, er verschijnen diverse boeken en er zijn het hele jaar door tentoonstellingen, lezingen en presentaties. Bijzondere aandacht gaat uit naar de laaggeletterdheid: mensen in ons land maar ook wereldwijd aan het lezen en schrijven zien te krijgen.

Lees ook:Finale Amsterdam Wereldboekenstad
Lees ook:Weerwoord in Leidsepleintheaters Amsterdam
Lees ook:Cultuurmanifestatie Girl You be a Woman Soon in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam vergeet eigen jubileumfeestje
Lees ook:Limburg Festival 2012

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Amsterdam Wereldboekenstad Unesco

  1. Pingback: Amsterdam vergeet eigen jubileumfeestje | Eropuit

  2. Pingback: Floddertje als familievoorstelling | Eropuit

  3. Pingback: Openluchttheater Vondelpark Amsterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>