Westergasfabriek Europees erfgoed

Het cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam Oud-West behoort voortaan officieel tot het Europees industrieel erfgoed. De fabriek ‘Westergas’ werd in 1885 gebouwd en was toen de grootste steenkoolgasfabriek in Nederland. Nadat de onderneming in de zestiger jaren de deuren sloot, werd een deel van de gebouwen gesloopt. De 22 resterende panden belandden tussen 1989 en 1996 op de Rijksmonumentenlijst. In die gebouwen zitten nu galeries, een bioscoop, een club, restaurants, cafés en tientallen creatieve bedrijven.   

Het hele terrein eromheen is omgetoverd tot stadspark. Op dit moment vindt de International Fashion Week hier plaats. De organisatie van de European Route Industrial Heritage (ERIH) voegde de Westergasfabriek toe aan de historische route langs de belangrijkste objecten van de Europese industriële geschiedenis.

Lees ook:Amsterdam International Fashion Week en Downtown 2011
Lees ook:Modeweek in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Amsterdam Fashion Week 2012
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>