Nieuw museum ‘Tot zover’

Amsterdam heeft er sinds eind 2007 een nieuw museum bij: ‘Tot zover’. Het Nederlands Uitvaart Museum is gevestigd op het terrein van de Amsterdamse begraafplaats 'De Nieuwe Ooster'. In dit museum krijgt de bezoeker een indruk over de omgang met de dood. Leuk of niet: iedereen krijgt er ooit mee te maken.

Het museum laat de omgang met de dood zien aan de hand van vier thema’s; rituelen, het lichaam, rouw en herinnering. 'Tot zover' heeft expositieruimtes, maar ook een bibliotheek en café Roosenburgh. Dat café is ook toegankelijk voor bezoekers van de begraafplaats. 

Lees ook:Licht op Herinnering op begraafplaats Soerenseweg Apeldoorn
Lees ook:Kokoschka ‘Mensen en beesten’ in museum Boijmans van Beuningen Rotterdam
Lees ook:Mummies in Drents Museum Assen
Lees ook:Koning opent vernieuwd Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Herdenking Els Borst in Domkerk Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>