Agrarische Dagen Franeker – woensdag 14 t/m zondag 18 september

@Erik Feenstra

Woensdag 14 tot en met zondag 18 september vindt in het Friese stadje Franeker de 63e editie plaats van de Agrarische Dagen. De feestweek vindt haar oorsprong in de veemarkt, die vroeger iedere derde donderdag van september werd gehouden. Eyecatchers zijn het Agrarisch Treffen (een regionale openluchtbeurs), de zeepkistenrace en de Trekkersbehendigheidstocht op zaterdag en de Oldtimer Meeting op zondag. Zaterdag beeft de feestweek haar hoogtepunt, met jaarmarkt, vrijmarkt, boerenmarkt en kindervertier.

Zie ook: Eropuit in september

De Trekkerbehendigheidstocht wordt voor de negende maal gehouden: tractoren leggen een route af door het centrum en landerijen in de omgeving.  Om 09.00 uur start de eerste groep. De oldtimer meeting op zondag begint om 12.00 uur: dan staat de stad vol oude tractoren, auto’s, motoren en vrachtauto’s. Daarnaast is er voor jong en oud van alles te beleven: een zeepkistenrace op zaterdag, sport, kindervertier, kermis, concerten, demonstraties, culinair genoegen en een straatfestival op vrijdag. Zaterdagavond is er als altijd veel muzikaal vertier in de binnenstad en worden de Agrarische Dagen afgesloten met ‘het mooiste vuurwerk van Friesland’.

 

Lees ook:Agrarische Dagen 2015 in Franeker
Lees ook:Agrarische Dagen – feestweek in Franeker
Lees ook:Friese Ballonfeesten Joure 2014
Lees ook:Friese Ballonfeesten en Boerebrulloft Joure
Lees ook:Oldtimer Tweewielerbeurs Zuidbroek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>