Vlaggetjesdag sluitstuk Visserijdagen Urk

Zaterdag 31 mei beleeft Urk Vlaggetjesdag, af afsluiting van de week van de Visserijdagen. De week begon 24 mei met de veiling van het kostje Meischol, dat 75.000 euro voor de Nierstichting opbracht en eindigt met Vlaggetjesdag, een vlootschouw en vuurwerk. De Westhaven ligt vol historische schepen: houten botters en ijzeren kotters zijn er gratis te bezichtigen. Vrijdag is er braderie in Oud-Urk, het kampioenschap netten boeten en ‘s avonds gaan zo’n 15 schepen op pad voor het traditionele nachtvissen op het IJsselmeer.

Zaterdag zijn er van 09.00 tot 16.00 uur allerlei activiteiten op het haventerrein, rondvaarten, de Kotterdag van de Stichting Historische Westhaven , braderie in Oud-Urk en wedstrijden schol stoken, garnalen pellen en paling roken. Om 14.00 uur begint de vlootschouw, om 15.30 uur zijn de prijsuitreikingen in de tent op het haventerrein. De vlootschouw vindt iedere twee jaar plaats, met viskotters uit de Noordzeevloot, maar ook schepen van kustvissers, garnalenvissers en IJsselmeervissers. Bezoekers kunnen meevaren. Om 22.30 uur begint het afsluitende vuurwerk voor de Staverse kade bij het strand.

Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever 2017
Lees ook:Visserijdagen Den Oever – vrijdag 19 t/m dinsdag 23 augustus
Lees ook:Flora- en Visserijdagen Den Oever
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2010
Lees ook:Havendagen Terneuzen 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>