Beroemde 002-stem is overleden

Stemactrice Willy Brill was 25 jaar lang – tot 1992 – de stem die heel Nederland hoorde als ze 002 belden voor de exacte tijd. Ze is op 91-jarige leeftijd overleden. Brill was een halve eeuw lang stemactrice en regisseur bij hoorspelen, maar het hele land kende haar als ‘de juffrouw van de tijdmelding.’

Als je 002 draaide – later 06-8002 draaide of intoetste – zei Brill ‘Bij de volgende toon is het…’ en noemde ze daarna het uur, het aantal minuten en het aantal seconden. Tientallen jaren was dit nummer na inlichtingen het meest gekozen telefoonnummer, met per jaar zo’n 60 miljoen bellers. Alleen het inlichtingennummer (008) werd vaker gebeld: 68 miljoen keer per jaar. Tegenwoordig is de telefonische tijdmelding te bereiken via 0900-8002. Het nummer wordt ruim 200.000 keer per jaar gebeld, met pieken als de zomertijd in maart en de wintertijd in oktober ingaat.

Lees ook:Tuinvogeltelling 2013: record aantal tuinvogeltjes geteld
Lees ook:Nationale Tuinvogeltelling 2014
Lees ook:Weer minder Nederlanders op vakantie in 2014
Lees ook:Armin Only in Ziggo Dome
Lees ook:Corry Brokken (83) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>