Openluchtmuseum Arnhem presenteert De Canon van Nederland

In het Openluchtmuseum in Arnhem opent zaterdag 23 september de Canon van Nederland, een overdekte tentoonstelling over de geschiedenis van Nederland, ‘van hunebed tot heden’. De Canon van Nederland werd in 2006 opgesteld om in het geschiedenisonderwijs te worden gebruikt. Aanvankelijk zouden ze ook worden uitgewerkt in een Nationaal Historisch Museum, maar dat kwam er niet.

Daarop kreeg het Openluchtmuseum 8 miljoen euro om de entreepaviljoen te verbouwen. Vijftig vensters beslaan tien tijdvakken, waaronder de Romeinse tijd, de Tachtigjarige oorlog en de Gouden Eeuw. Vanuit een centrale koepel kunnen bezoekers tien ‘filmsets’ bezoeken met historische objecten. interactieve spellen en digitale media. Het Openluchtmuseum werkte nauw samen met het Rijksmuseum. Ook in het Openluchtmuseum zelf is aandacht voor onderwerpen uit de canon, zoals een vakantiehuisje va nGerrit Rietvelds (De Stijl) en Willem Drees als grondlegger van de verzorgingsstaat in het Groene Kruisgebouw.

Lees ook:Gratis museumbezoek tijdens Hoorse kermis
Lees ook:Disney Mania tentoonstelling in Hoorn – unieke expositie over de wereld van Disney
Lees ook:Tentoonstellingen van Museum Het Prinsenhof in 2014 multimediaal
Lees ook:Brain Experience in Evoluon Eindhoven
Lees ook:Oktober: maand van de Geschiedenis 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>