Vestingdagen Hellevoetsluis – 18 t/m 20 augustus

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus beleeft Hellevoetsluis, het ‘Den Helder van de Gouden Eeuw’ op het Zuid-Hollandse Voorne-Putten de jaarlijkse Vestingdagen Hellevoetsluis. Wat jaren lang het ’Zeehelden Weekend’ heette, en korte tijd ‘Zomer in de vesting’, heet sinds 2012 ‘Vestingdagen‘, iets dat beter past bij het vestingstadje

Hellevoetsluis heeft een rijk maritiem verleden als voormalige marinebasis, lange tijd de thuishaven van de oorlogsvloot. Hier bracht Piet Heyn de buitgemaakte zilvervloot aan land. In 1830 werd de marine verplaatst naar Den Helder en raakte het stadje in verval. Het maritieme vestingverleden komt dit weekend tot leven, met braderie, kermis, vlootschouw, vuurwerk het stoomweekend.

Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis 2015
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis – vrijdag 19 t/m zondag 21 augustus
Lees ook:Vestingdagen Hellevoetsluis
Lees ook:Marinedagen Den Helder 2015
Lees ook:Intocht Napoleon in Hellevoetsluis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>