Paleis Soestdijk wordt (deels) hotel

Paleis Soestdijk wordt deels een hotel. Het pand staat al dertien jaar leeg. In 2015 kon iedereen ideeën insturen over wat er met het voormalig woonpaleis van koningin Juliana moest gebeuren. Daaruit werden drie initiatieven gekozen. Made by Holland kwam als winnaar uit de bus. De gemeente Baarn heeft het laatste woord, maar als alles doorgaat, wordt het paleis ‘een proeftuin waar innovatie zichtbaar en beleefbaar wordt’.

Op de bovenste verdieping van het paleis komen zo’n veertien hotelkamers. Daarnaast is er in het paleis ruimte voor tentoonstellingen: in de vleugels kunnen bedrijven en kennisorganisaties ruimte huren om hun nieuwste innovaties op het gebied van architectuur, agricultuur, milieu, voedsel en water te presenteren.Het paleis en de tuinen veranderen niet. Een groot deel van het nu nog afgesloten bosgebied wordt voor het publiek toegankelijk. Op verschillende plekken op het landgoed komen restaurants en horeca. Het terrein van de voormalige marechausseekazerne biest plaats aan 65 woningen. Aan de overkant van de Amsterdamsestraatweg is ruimte voor ontvangsten en evenementen, onder meer in de Koninklijke Stallen. Als alles volgens plan verloopt, duurt de metamorfose tien tot vijftien jaar.

Lees ook:Parade van de Zomerkoning op Paleis Het Loo
Lees ook:Paleis Het Loo: Parade van de Zomerkoning
Lees ook:Paleis Soestdijk: tentoonstelling BAL! is een publiekstrekker
Lees ook:Koningin opent Floriade 2012 in Venlo
Lees ook:Prinsen- en Prinsessendagen op Paleis Het Loo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>