Concertgebouw Amsterdam: hommage aan de legendarische Summer of Love 1967

Liefde, vrijheid, bloemen in het haar en revolutionaire muziek: hommage aan de legendarische Summer of Love 1967. later komt de iconische zomer op zaterdag 8 juli tot leven tijdens de Robeco SummerNights in Het Koninklijk Concertgebouw. Terwijl ‘popprofessor’ Leo Blokhuis vertelt over een van dé mijlpalen in de popgeschiedenis, vertolken uiteenlopende artiesten muziek uit een zomer om nooit te vergeten. Denk aan Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Who en andere muzikale helden van het Monterey International Pop Festival en voor wie het festival de grote doorbraak betekende, maar ook de illustere muziek van The Doors.

De zomer van 1967 staat te boek als het hoogtepunt van de hippiecultuur, met zijn kenmerkende ‘peace and happiness’, en speelde zich af in en rondom San Francisco. Het Monterey Pop Festival medio juni wist mede door de groeiende kritiek op de Vietnamoorlog een groot publiek te trekken. Muziekgeschiedenis werd er geschreven, een warme zomer volgde, net als een onvermijdelijke herfst. The Summer of Love begin zaterdag 8 juli om 20.00 uur in het Concertgebouw, Kaarten via robecosummernights.nl, telefonisch of aan de kassa. Met een programmering van klassiek tot modern, van akoestisch tot elektrisch behoren de Robeco SummerNights al bijna 30 jaar tot de best bezochte festivals van Nederland.

Lees ook:Kyteman opent 28e editie van Robeco Summer Nights in Concertgebouw Amsterdam
Lees ook:Kaartverkoop Robeco SummerNights 2016 Concertgebouw Amsterdam gestart
Lees ook:Arthur en Lucas Jussen openen 29ste editie Robeco SummerNights
Lees ook:Robeco SummerNights in Amsterdam
Lees ook:Aurora Orchestra maakt Nederlands debuut in Het Concertgebouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>