André Kuipers opent familie-expo ‘Expeditie Knappe Koppen’

IMG_20160609_132423Woensdag 29 maart opent ruimtevaarder André Kuipers de familietentoonstelling ‘Expeditie Knappe Koppen’ (vanaf 8 jaar, te zien tot oktober volgend jaar) in het Maritiem Museum Rotterdam. Als moderne ontdekkingsreiziger herkent hij veel in VOC-avonturiers, zo zal hij in de expo vertellen. De opening wordt gevierd met een jeugdcollege, gepresenteerd door Nienke de la Rive Box (van Het Klokhuis). Kinderen mogen dan vragen stellen aan André. ‘s Avonds is er een gastcollege voor de zakelijke relaties van het museum (bron: persbericht).

-

In ‘Expeditie Knappe Koppen’ maken de bezoekers kennis met vier avontuurlijke onderzoekers: Maria Merian, Peter Kolbe, Georg Rumphius en Jan Huygen van Linschoten. Met gevaar voor eigen leven trokken zij de wereld in, aan boord van schepen van de Verenigde Oost-Indische (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC). Met hun doorzettingsvermogen, nieuwsgierigheid en ambitie veranderden deze knappe koppen het wereldbeeld van de Europeaan. In de tentoonstelling spiegelt André Kuipers zich, als moderne ontdekkingsreiziger, aan zijn voorgangers. Hij onderzoekt welke eigenschappen typerend zijn voor avonturiers en denkt na over toekomstig onderzoek. André Kuipers: “Het lijkt me geweldig als de mens in de toekomst naar Mars kan gaan, een reis van negen maanden. Dat is even lang als de mens in de Gouden Eeuw per schip onderweg was van Nederland naar Azië!”


Welke wereld ontdek jij?
Uit nieuwsgierigheid bestudeert iedereen wel eens een plant of insect van dichtbij. Maar wat maakt een echte avontuurlijke onderzoeker? ‘Expeditie Knappe Koppen’ is een ontdekkingsreis voor jong en oud, vanaf 8 jaar. Bezoekers wandelen tussen Hottentotten in een levensgrote kijkdoos of bestuderen insecten uit Suriname. Kinderen kunnen bovendien hun hersens laten kraken om het raadsel op te lossen in het ‘Knappe Koppen Spel’. Dan maken zij ook nog eens kans op een ontmoeting met André Kuipers.

Op avontuur in de meivakantie
De ontdekkingsreis in het Maritiem Museum gaat in de meivakantie nog verder! Naast het ‘Knappe Koppen Spel’ kunnen jonge bezoekers dan spannende workshops volgen of de laatjes en kastjes van het rariteitenkabinet open trekken. De hele vakantie zijn nieuwe werelden te ontdekken! Een volledig programma volgt binnenkort.

Lees ook:Koninklijke aankomst in ZooParc Overloon
Lees ook:Huldiging André Kuipers in Noordwijk
Lees ook:Niet één, maar zes koningen naar ZooParc Overloon op Koningsdag
Lees ook:Weekend van de Wetenschap 2012
Lees ook:A Beautiful Planet met André Kuipers in Omniversum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>