Hermitage Amsterdam krijgt panoramisch uitzicht ‘Wonder van Amsterdam’

De Hermitage Amsterdam wordt verrijkt met een nieuwe attractie: ‘Het Wonder van Amsterdam‘, een multimediaal panorama waarop de geschiedenis vanaf het ontstaan van Amsterdam tot nu wordt vertoond. Historische beelden, films, schilderijen en animaties uit onder andere het Amsterdam Museum komen samen in het panorama.

De 17e-eeuwse Amstelhof krijgt een speciale rol. Het in 1683 gebouwde verpleeghuis biedt sinds 2009 onderdak aan de Hermitage. In de Amstelhofzaal beleeft de bezoeker vanaf deze zomer de bouw van de stad op duizenden palen in het moeras aan de Amstel, de aanleg van de grachtengordel in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam het Dubai van de wereld was. Sinds 2014 is in de Hermitage ‘Hollanders van de Gouden Eeuw‘ te zien, 17e-eeuwse groepsportretten die het verhaal vertellen van het voor Nederland zo kenmerkende collectieve burgerschap.

Lees ook:Hollanders van de Gouden Eeuw in de Hermitage Amsterdam
Lees ook:Amsterdam krijgt Grachtenmuseum
Lees ook:Amsterdamse grachtengordel op Werelderfgoedlijst
Lees ook:Winteravonden aan de Amstel in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Van Gogh-collectie hele verbouwing te zien in Hermitage Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>