Anne Frank Huis wordt verbouwd en vergroot

Het Anne Frank Huis in Amsterdam wordt de komende twee jaar verbouwd en vergroot. De verbouwing gaat ongeveer twee jaar duren. Het museum blijft gewoon open. Het gebouw wordt uitgebreid, door een voormalige studentenflat ernaast bij het pand te betrekken. Het museum trekt jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers.

Een nieuwe, grotere ingang – aan zijkant van het museum aan de Westermarkt – moet de toeloop beter kunnen verwerken. Verder krijgt het museum meer ruimte voor de ontvangst van schoolklassen en voor de historische context. Het Anne Frank Huis is wereldberoemd vanwege het Achterhuis, waar onder meer Anne Frank met haar familie tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten ondergedoken, tot de Duitsers hen daar ontdekte en naar concentratiekamp Auschwitz transporteerde. Museumdirecteur Ronald Leopold: ‘Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk om dieper in te gaan op de achtergronden van het verhaal.’

Lees ook:Duitse filmopnames voor Anne Frank in Amsterdam
Lees ook:Anne Frank Huis bestaat 50 jaar
Lees ook:Anne Frank Huis gaat met online tickets lange wachtrijen aanpakken
Lees ook:Barak Anne Frank door brand verwoest
Lees ook:Tachtigste geboortedag Anne Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>