Indisch Herinneringscentrum verhuist van Arnhem naar De nHaag

Het Indische Herinneringscentrum verhuist naar Den Haag. Het werd in 2007 opgericht, om de herinneringen aan de gebeurtenissen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië levend te houden. Het centrum kwam op landgoed Bronbeek in Arnhem, waar een tehuis voor oud-KNIL-militairen, een museum over de koloniale vaderlandse geschiedenis en enkele Indië-monumenten staan.

Het landgoed is erg vol en het centrum heeft dan ook te weinig ruimte. Den haag ‘is bij uitstek een Indische stad’, aldus directeur Yvonne van Genugten. De nieuwe locatie is nog niet bekend, maar de voorkeur gaat uit naar de omgeving van het Indisch Monument.

Lees ook:Gedicht voor vergeten Indische Nederlanders geweigerd
Lees ook:Koningin bezoekt 150-jarig Bronbeek in Arnhem
Lees ook:Herdenking capitulatie Japan
Lees ook:Maandag 15 augustus: Indië-herdenking in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2010 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>