Toon in Amsterdam Tour: in het voetspoor van de grote Toon Hermans

Op 17 december is het een eeuw geleden dat Toon Hermans werd geboren. Op 13, 15 en 20 december vindt de Toon in Amsterdam Tour plaats. Toon Hermans  (Sittard 1916 – Nieuwegein 2000) was een van de drie Grote Cabaretiers uit de vorige eeuw. Hij was de eerste die een avondvullende one-man-show in Nederland introduceerde: meester van de lach en de traan, van korte gedichtjes tot humoristische monologen, in zijn tijd geliefd en tot op heden nooit vergeten (bron: persbericht).

Toon Hermans groeide op in het zuiden van Nederland, in Sittard. In 1942, midden in de oorlog, trekt hij naar Amsterdam. Met de rondleidingen Toon in Amsterdam treedt u in de voetsporen van de grote theaterpersoonlijkheid. Waarom vertrok hij naar Amsterdam? Op welke plek werkte hij? Hoe kwam hij aan inspiratie? Waar vierde hij zijn huwelijk? De unieke rondleiding – inclusief een Meet & Greet met zoon Maurice Hermans – duurt ca. 2 uur en voert de geïnteresseerden langs alle plaatsen die zo kenmerkend zijn voor Toon Hermans in Amsterdam. Van het Leidseplein en theater Carré, waar hij triomfen vierde, tot de adressen waar hij verbleef. Er is onderweg veel ruimte voor verhalen en anekdotes.

De herinnering aan Toon en zijn bijdrage aan het culturele erfgoed van Nederland wordt hiermee levendig gehouden. Meet & Greet met Maurice Hermans De zgn. VIP-rondleiding (vooralsnog niet vaker dan drie keer) eindigt met een vraaggesprek tussen de tourdeelnemers en de zoon van Toon: Maurice. Toon in Amsterdam Tour Data: 13, 15 en 20 december. Start: verzamelen om 13:15 uur bij Nachtwachtbeelden op het Rembrandtplein. Vertrek: 13:30 uur. Prijs: € 19,50 per persoon inclusief een drankje en (leg neer die bal) hapje. Reserveren via: [email protected] Uiterlijk 1 december 2016 o.v.v. naam en aantal deelnemers. Bij 6 deelnemers of meer ontvangt u 5% korting op de totaalprijs. De tour is voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder.

Lees ook:Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld
Lees ook:Freeks Wildlife Weken vanaf 16 december in Omniversum Den Haag
Lees ook:W.F. Hermans stond geregistreerd bij Kultuurkamer
Lees ook:“Song from Far Away’ na internationaal succes terug in Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Series Weekend in de Westergasfabriek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>