4D film Skymania in première bij Aviodrome in Lelystad

De geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart op een spectaculaire manier onder de aandacht brengen van (jeugdige) bezoekers. Dat was de opdracht die Luchtvaart-Themapark Aviodrome zichzelf stelde bij de productie van een nieuwe film voor de eigen bioscoopzaal. In die opzet is Aviodrome zeker geslaagd! De 4D film Skymania (met heel veel speciale effecten) gaat op 22 juni in première bij het Luchtvaart-Themapark in Lelystad (bron: persbericht).

De nieuwe film is een twintig minuten durende 4D beleving met diverse special effects zoals wind en neerslag. Het is een spannend avontuur voor alle leeftijden, een mix van animatie, echte beelden en archiefbeelden met diverse vliegtuigen die onderdeel uitmaken van de museumcollectie van Aviodrome, zoals ‘De Spin’ van Anthony Fokker, de rode Fokker DR.I Driedekker (bekend van de WOI als vliegtuigheld De Rode Baron) en de wereldberoemde Douglas DC-2 Uiver.  Natuurlijk mag ook de Boeing 747 van Aviodrome niet ontbreken in Skymania.

In de film draait het om twee werelden. De echte wereld waarin we kennis maken met de jonge helden Thomas en Elsa. Daarnaast is er de wereld waarin de fantasie van de twee vliegtuigminnende kinderen tot leven komt. Thomas en Elsa proberen elkaar te overtroeven qua vliegtuigkennis. Zo leren bezoekers van Skymania op een leuke manier over de pioniersjaren van de Nederlandse luchtvaart (1910 – 1940) én over de burgerluchtvaart en ontwikkeling van de techniek in de periode tot nu. Van 23 juni (de eerste dag na de première van de film) tot en met 6 juli zijn er dagelijks gratis rondleidingen langs de vliegtuigen uit de 4D-film Skymania. De rondleidingen vinden plaats om 11.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Lees ook:Maar liefst 198 ruiten krabben van de Boeing 747 in Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Lees ook:Redden en blussen tijdens ‘Fly-in: Rescue Heroes’ bij Aviodrome Lelystad
Lees ook:Voorjaarsvakantie: vliegtuigjes vouwen in Aviodrome
Lees ook:Aviodrome Lelystad heropend
Lees ook:Luchtvaartbeurs bij Aviodrome op zaterdag 26 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>