Herdenking bombardement Bezuidenhout Den Haag

Donderdag 3 maart was het precies 70 jaar geleden dat de Haagse Bezuidenhout werd gebombardeerd. De herdenking daarvan is ieder jaar op de eerste zondag in maart, dit jaar op 6 maart. De herdenking vond plaats in de Christus Triomfatorkerk in de wijk. Daarna werden bloemen gelegd bij het monument op de Juliana van Stolberglaan.

De herdenking wordt afgesloten met een concert in het Koninklijk Conservatorium. Het bombardement was een vergissing van de Engelse luchtmacht. Doel was om de V2-installaties van de Duitse bezetters in het Haagse Bos uit te schakelen, maar in plaats daarvan werd een complete stadswijk in puin gelegd. Honderden mensen kwamen om het leven of raakten gewond en tientallen mensen raakten dakloos.

Lees ook:Herdenking doden bombardement Bezuidenhout Den Haag
Lees ook:‘Vergissingsbombardement’ op Den Haag 70 jaar geleden
Lees ook:Herdenking bombardement Nijmegen
Lees ook:Rotterdam herdenkt vergeten bombardement van 1943
Lees ook:Herdenking bombardement op Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>