Nieuwe attractie in Madurodam: Hof van Nederland

Madurodam heeft er sinds zondag 19 juli een nieuwe attractie bij: het Hof van Nederland. Daar kunnen bezoekers een belangrijk moment in de vaderlandse geschiedenis beleven: de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572. Van 19 tot en met 12 juli kwamen de twaalf steden van Holland in het geheim bijeen in de Statenzaal van het Augustijnerklooster in Dordrecht, samengeroepen door stadhouder Willem van Oranje.

De attractie is geïnspireerd op museum Hof van Nederland in Dordrecht, dat de koning en de koningin tijdens Koningsdag openden. In Madurodam wordt de bezoeker in de nieuwe attractie ‘meegenomen naar een spannend moment in de vaderlandse geschiedenis, dat je meebeleeft op een eigentijdse manier die al je zintuigen prikkelt’, aldus directeur Joris van Dijk. In de Dordtse Statenzaal werd in feite de onafhankelijkheid uitgeroepen. De Tachtigjarige Oorlog tegen Spanje was vier jaar eerder, in 1568 begonnen. Madurodam heeft de Statenzaal op ware grootte nagebouwd.

Lees ook:Madurodam vijf maanden dicht voor verbouwing
Lees ook:Indisch Herinneringscentrum verhuist van Arnhem naar De nHaag
Lees ook:Efteling ontruimt attractie Baron 1898
Lees ook:Kom deze herfstvakantie gezellig griezelen in Madurodam Spookstad!
Lees ook:Maandag 30 mei: terugkeer BIMBO-BOX van V&D naar Dordrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>