Grootste grafveld van hunebedbouwers in Noordwest-Europa ontdekt bij Dalfsen

Archeologen hebben in het Overijsselse Dalfsen een uniek grafveld uit de steentijd ontdekt: het grootste grafveld van hunebedbouwers dat ooit in Noordwest-Europa is gevonden. Archeologen deden de vondsten tijdens een bodemonderzoek op een plek waar woningen en bedrijven moeten komen.

In totaal zijn meer dan honderd graven met trechterbekers gevonden uit de tijd van de hunebedden. Ook werden de resten van een boerderij gevonden. Nooit eerder werd een huis gevonden waar hunebedbouwers hebben gewoond. De vondst werpt een nieuw licht op de oer-Nederlander, volgens de gemeente Dalfsen: ‘Het leert hoe de eerste boeren uit circa 3000 voor Christus in Noord-Nederland hebben geleefd en gewerkt.’ De vondsten worden woensdagochtend gepresenteerd.

Lees ook:Eerste Amsterdammer al in de Steentijd
Lees ook:Belangrijke vondst middeleeuws scheepswrak bij Kampen
Lees ook:Keltische schat bij Maastricht gevonden
Lees ook:‘Best bewaarde Neanderthalerkampement’ ontdekt in Den Bosch
Lees ook:Eerste kievitsei 2009 gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>