Brug over het IJ op Bevrijdingsdag niet gebouwd vanwege het weer

Op Bevrijdingsdag zou er in Amsterdam een ‘Brug over het IJ‘ liggen, die net als 70 jaar geleden het centrum met Noord verbindt. Toen vormden veerboten en pontons een verbinding, omdat door er geen veren voeren vanwege tekort aan brandstof. De ‘replica van de Hongerbrug’ had als tijdelijk herinneringsmonument op 5 mei moeten dienen. Vanwege de weersvoorspellingen komt de brug er niet.

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven: gevaarlijk weer. Juist op het moment dat 6.800 wandelaars over de brug zouden lopen – tussen 14 en 16 uur – worden zware windstoten en hevige regen verwacht. De organisatoren vinden dat  te riskant. Overigens varen de gemeentelijke ponten wel gewoon.

Lees ook:Onstuimig weer op komst: code geel in oosten en zuiden van het land
Lees ook:KNMI: dinsdagmiddag code geel voor hele land
Lees ook:KNMI geeft code geel voor bijna heel Nederland: het gaat flink plenzen
Lees ook:Storm met zeer zware windstoten op komst
Lees ook:Winter in Noord-Nederland: code oranje in Groningen, Friesland, Waddeneilanden en Drenthe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>