‘Songs of Liberation’ in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

In het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek (bij Nijmegen) opent zondag 26 april de tentoonstelling ‘Songs of Liberation‘. Dit jaar vieren we 70 jaar vrijheid. Hoe klonk die bevrijding in 1945? Welke muziek werd er gespeeld? Aan de hand van een unieke collectie bladmuziek wordt deze bevrijdingsmuziek gereconstrueerd.

Van Foxtrot tot Swing, van haastig in elkaar geflanste bevrijdingsliederen tot internationale hits. Van jazz tot rock ‘n roll en pop. De bezoekers kan het komen zien en horen, en de danspassen leren aan de hand van authentieke dansinstructies. Op donderdag 23 april vindt in de Erekoepel van het museum een spetterend openingsconcert plaats, getiteld ‘Songs of Liberation’. Op 2 en 3 mei zijn er twee ‘Grensoverschrijdende herdenkingsconcerten’, op 4 mei een meet & greet met 180 Britse oorlogsveteranen en 800 Canadese jongeren en ‘s avonds een stille tocht en op 5 mei een feestelijke programma, tijdens Bevrijdingsdag.

Lees ook:Admiraliteitsdagen Dokkum 2015
Lees ook:Amsterdam krijgt Prostitutie-museum
Lees ook:Kokoschka ‘Mensen en beesten’ in museum Boijmans van Beuningen Rotterdam
Lees ook:Nationale Modelbouw Manifestatie in Militaire Luchtvaartmuseum Soesterberg
Lees ook:Nieuw museum ‘Tot zover’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>