Koning onthult gerestaureerde Glazen Koets

Maandag 16 maart onthult koning Willem-Alexander de gerestaureerde Glazen Koets. De koets onderging een grondige restauratie van vijf jaar en is vrijdag van de Koninklijke Stallen in Den Haag naar het Louwman Museum gereden, waar de koning de koets onthult. De Glazen Koets werd in 1821 door koning Willem I besteld en gebruikt bij de huwelijken van prinses Juliana in 1937 en prinses Beatrix in 1966 en op Prinsjesdag.

Koningin Wilhelmina zou een voorkeur voor de Glazen Koets boven de Gouden Koets hebben gehad. Het is het pronkstuk van het Nederlandse Koninklijke Staldepartement en ontleent zijn naam aan het klas waarmee de ornamenten op de koets worden beschermd. De koets is vanaf dinsdag 17 maart tot 21 juni in het Louwman Museum aan de Waalsdorperlaan te bewonderen, op een tentoonstelling in het kader van 200 Jaar Koninkrijk.

Lees ook:Gouden Koets te zien op ‘Paardenkracht & Autopracht’ op Paleis Het Loo
Lees ook:Dinsdag 19 september: Prinsjesdag 2017 – ook dit jaar met de Glazen Koets
Lees ook:Dinsdag 20 september: Prinsjesdag 2016 – zonder Gouden Koets
Lees ook:Prinsjesdag 2013 – met een nieuwe koning
Lees ook:Koningssloep vanaf 15 oktober terug in Scheepvaartmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>