Open Monumentendag 2014 – thema: op reis

Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 september is het voor de 28e keer Open Monumentendag (2015: klik hier). Thema dit jaar is ‘op reis’. Tussen de vier- en vijfduizend monumenten openen hun deuren. Donderdag opent minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in het Aviodrome in Lelystad het culturele evenement, dat met meer dan 900.000 bezoekers per jaar één van de grootste van Nederland is. Van de bezoekers is 65 procent vrouw, daarom mikt de organisatie dit jaar extra op mannen en heeft als thema ‘op reis’  gekozen: reizen over water, over land en door de lucht. Tal van gebouwen die met reizen te maken hebben, openen gratis hun deuren.

De voormalige tramremise De Hallen van Amsterdam opent haar deuren, de oude spoorbrug De Hef in Rotterdam , vliegveld Ypenburg in Rijswijk en in het hele land stations, bruggen, havens, sluizen en vervoers- en musea gerelateerd aan vervoer en transport. Alle monumenten die meedoen, zijn te herkennen aan de Open Monumenten-vlag. Open Monumentendag valt hier en daar samen met andere activiteiten. Zo houdt het havenstadje Elburg 11 tot en met 13 september haar jaarlijkse Botterdagen en Haarlem 023 Uur (cultuur), Korenlint en het Jopenfestival. Liefhebbers van orgelmuziek kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens de Nationale Orgeldag. Veel kerken in het land openen hun deuren om het publiek te laten genieten van orgelconcerten.

Lees ook:Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september
Lees ook:Open Monumentendag – 9 en 10 september
Lees ook:Open Monumentendag 2012
Lees ook:Open Monumentendag 2010
Lees ook:Open Monumentendag, Nationale Orgeldag en Wereld Chocoladedag 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>