Amsterdam krijgt Nelson Mandelapark

Amsterdam krijgt een Nelson Mandelapark. Hiermee wil de hoofdstad de vorig jaar overleden beroemde Zuid-Afrikaanse  anti-apartheidsstrijder Nelson Mandela. Het Bijlmerpark in Zuidoost is bij veel mensen favoriet voor de naamsverandering. De gemeenteraad moet in oktober ngo definitief beslissen over de nieuw naam van het park.

De afgelopen maanden konden Amsterdammers meedenken over de locatie van de vorig jaar overleden president van Zuid-Afrika. Ze mochten kiezen uit vijf plekken. Het Bijlmerpark werd met 37,7 % van de stemmen het meest genoemd. Enkele bewoners van Zuidoost konden niet wachten en plaatsteen tijdens het Kwaku Festival alvast een nieuw straatnaambordje in het Bijlmerpark.

Lees ook:Zaterdag 16 juli start Kwaku Summer Festival in Nelson Mandelapark Amsterdam
Lees ook:Kwaku Summer Festival in Nelson Mandela Park Amsterdam
Lees ook:Kwaku Summer Festival in Nelson Mandelapark
Lees ook:Kwaku Summer Festival 2014 in Amsterdam
Lees ook:Spoedig herdenking Mandela in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>