Quatorze Juillet in Maastricht

Maandag 14 juli viert Frankrijk haar nationale feestdag. Van 11 tot en met 14 juli viert Maastricht voor de zesde Le Quatorze Juillet à Maestricht. Maastricht is de meest Franse stad van ons land: grenzend aan de Belgische taalgrens en op een steenworp afstand van Liège (Luik), de Franse overheersers lieten stevig hun sporen na en het Franse Joie de Vivre is diepgeworteld. Maastricht wordt de Bourgondische stad van ons land genoemd. Maastricht viert dit jaar niet één, maar vier dagen de bestorming van Parijse Bastille 225 jaar geleden: het begin van de Franse revolutie.

In het Jekerkwartier, het ‘Quartier Latin van Maastricht’, zijn openluchtfilms in het Faliezusterpark (bij het Pater Vinktorentje), in en om het parkje een waren- en kunstmarkt en muzikale optredens en zondag een Classic Car Parade, een Franse markt in de Sint Pieterstraat, stadswandelingen en op elke straathoek treden chansonniers en andere artiesten op. Maandag, op de échte feestdag, wordt om 13.30 uur traditioneel de Franse vlag gehesen. ‘s Avonds geeft de Franse zanger Alian Hiver op de cour van het Kruisherenhotel een hommage aan de vorig jaar overleden Franse zanger George Moustaki. Dit concert is niet gratis, alles andere activiteiten zijn dat wel.

 

Lees ook:Quatorze Juillet à Maestricht – feestdag in Jekerkrartier
Lees ook:Le Quatorze Juillet in Maastricht
Lees ook:Quatorze Juillet à Maastricht 2010
Lees ook:Quatorze Juillet in Maastricht
Lees ook:Maandag 1 mei: Dag van de Arbeid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>