Nederlandse Veteranendag 2014

Zaterdag 28 juni vindt in Den Haag de tiende editie plaats van de Nederlandse Veteranendag (2015: klik hier). De dag wordt altijd gehouden op de laatste zaterdag van juni, rond 29 juni, de verjaardag van wijlen prins Bernhard. Op deze dag wordt stilgestaan bij de inzet van Nederlandse militairen in het verleden en bij vredesoperaties over de hele wereld, van de Tweede Wereldoorlog tot en met de missie in Mali. Het zwaartepunt ligt in Den Haag, maar ook elders in het land zijn regionale veteranendagen. In de Hofstad wonen de koning en de premier de dag bij. Als voorproefje landen vrijdag om 13.30 uur parachutisten in de Hofvijver.

De Veteranendag begint om 10.15 uur met een plechtige bijeenkomst in de Ridderzaal. Daarna wordt op het Binnenhof de herinneringsmedaille voor vredesoperaties uitgereikt. Beide ceremonies zijn op het Malieveld op grote schermen te volgen. Kort na 13.00 uur begint op het Malieveld het defilé met 4000 veteranen, militairen, muziekcorpsen, historische en moderne legervoertuigen en in de lucht historische en moderne vliegtuigen. Op de Kneuterdijk neemt de koning het defilé af.  Het defilé eindigt weer op het Malieveld. Het publiek kan overal staan waar geen tribunes zijn. Rond 12.00 uur rijden 250 veteranen op motoren het Malieveld op. Om 14.30 uur, nadat het defilé terug is op het Malieveld, begint het muziekprogramma. Vanaf 9.00 uur is het Malieveld open, met eten en drinken, kindervertier, meets & greets met veteranen, een pagodedorp met infostands en de Veteranen Top-50.

Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2013 in Den Haag
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2012
Lees ook:Nederlandse Veteranendag Den Haag – zaterdag 24 juni
Lees ook:Zaterdag 25 juni: Nederlandse Veteranendag in Den Haag
Lees ook:Nederlandse Veteranendag 2015 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>