50 jaar Beatles in Museum Hoorn

Op 6 juni 2014 was het 50 jaar geleden dat The Beatles twee legendarische concerten gaven in Veilinghal Op Hoop Van Zegen te Blokker, nu gemeente Hoorn. Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn toont van zaterdag 14 juni tot en met 2 november 2014 unieke foto’s van de enige concerten die de ‘Fab 4′ ooit in ons land gaven. Die concerten had een enorme impact. De gevestigde waarden en normen schudden even op hun grondvesten, ook al besloeg het bezoek aan ons land maar twee dagen en duurden de optredens nog geen half uur. The Beatles traden ‘s middags en ‘s avonds op, in de ’prettig verwarmde’ Veilinghal Op Hoop van Zegen, voor bijna 40.000 gulden. Het middagconcert was door distributieproblemen niet eens uitverkocht. Maar ‘s avonds was de hal tot de nok toe gevuld, met onder de ruim 7.000 gasten opvallend meer jongens dan elders in de wereld (bron: persbericht).

De energieke opener ‘I Saw Her Standing There’ brengt de massa direct in beweging. In een uptempo ritme volgen ‘All My Loving’, ‘I Want To Hold Your Hand’, ‘She Loves You’ en ‘Twist and Shout’. Dan ‘Long Tall Sally’ en ‘Roll Over Beethoven’ om het publiek nog eens extra op te zwepen. En als afsluiter de nieuwe hit ‘Can’t Buy Me Love’. John Lennon, Paul McCartney en George Harrison zetten de tent op z’n kop, met drummer Jimmie Nicol als enthousiaste vervanger van de zieke Ringo Starr. Prille wereldsterren van in de twintig staan tussen de Westfriese chrysanten, op een podium van veilingkisten, te swingen als gekken. Het publiek gaat volledig uit z’n dak. De gillende meiden, van wie sommige flauwvallen, overstemmen de muziek. Blokker bruist!

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft een prachtige tentoonstelling samengesteld met nooit eerdere vertoonde foto’s van en rond de concerten. Zwartwit, maar ook in kleur! Met allerlei objecten die verband houden met de beroemde optredens in Blokker in 1964. Ook wordt duidelijk dat in het dorp Blokker ooit andere grote artiesten als Jacques Brel, Cliff Richard, Benny Goodman en Louis Armstrong hebben opgetreden. In de MuseumShop van het museum zijn twee boeken over de Beatles in Blokker te koop. Het museum is zeven dagen per week geopend.

Lees ook:Blokker Festival – 50 jaar Beatles in Blokker
Lees ook:Oude reclame-uitingen in museum Hoorn
Lees ook:Muziekfestivals tijdens Pinksterweekend
Lees ook:Museum Hoorn toont 125 Jaar Coca-Cola
Lees ook:Twee extra concerten van Adele in Amsterdam – tickets vanaf 7 december te koop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>