Grace Kelly expositie in paleis Het Loo

 

Dinsdag 3 juni opent prins Albert II van Monaco in paleis Het Loo een tentoonstelling over zijn moeder: ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon‘. Zijn vrouw, prinses Charlène, is zwanger en komt niet mee. Tot en met 26 oktober zijn kleding, accessoires, foto’s en filmbeelden te zien die het verhaal van de filmster die een echte prinses werd, tot leven brengen. Zijn vrouw, prinses Charlène, is zwanger en komt niet mee.

Update: de expositie is wegens succes verlengd tot en met 4 januari 2015

Grace Kelly (1929-1982) is als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de vorige eeuw, eerst als gevierde Amerikaanse filmster, na het huwelijk met prins Reinier III als prinses van Monaco. Ze werd in 1929 geboren in Philadelphia, speelde in veel films van filmregisseur Alfred Hitchcock, tot ze in 1956 met prins Reinier trouwde. De laatste film waarin ze speelde was ‘High Society‘ van Charles Walters, die drie maanden na haar huwelijk uitkwam (trailer: klik hier). Ze kreeg drie kinderen: Carolina, Albert en Stéphanie. In 1982 overleed ze na een fataal auto-ongeluk. Nog altijd wordt ze bezongen en beschreven in popliedjes, blogs en biografieën. Haat naam is blijvend verbonden met de Princess Grace Foundation-USA, een ondersteuningsfonds voor Amerikaanse dans-, film- en theaterstudenten. Onlangs opende ‘Grace of Monaco‘ op het filmfestival in Cannes. De Grimaldi’s waren not amused  en filmcritici waren niet bepaald lovend over de film. Het paleis is open dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:Expositie Grace Kelly in Paleis Het Loo verlengd tot januari
Lees ook:Fototentoonstelling Beatrix op Soestdijk
Lees ook:Koninklijke familie compleet op Koninginnedag
Lees ook:Gouden huwelijk prinses Margriet & Pieter van Vollenhoven: dinsdag 10 januari
Lees ook:Concert Grace Jones verplaatst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>