Tentoonstelling Titanic in Amsterdam EXPO trekt ruim 130.000 bezoekers

Zondag 11 mei was de laatste mogelijkheid voor publiek om de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition in Amsterdam EXPO te bezoeken. In vijf maanden tijd werden ruim 130.000 bezoekers geraakt door de persoonlijke en aangrijpende verhalen van passagiers en bemanningsleden aan boord van het beroemde schip. Dat de Titanic nog altijd omgeven is met een zweem van romantiek, bleek uit het feit dat maar liefst elf bezoekers in de tentoonstellingsruimte op de knieën gingen om hun partner ten huwelijk te vragen. Amsterdam EXPO opent op donderdag 29 mei haar deuren voor Art of Brick, de tentoonstelling met 75 levensgrote kunstwerken opgebouwd uit ruim 1 miljoen LEGO®-stenen (bron: persbericht).

Van de speciale evenementen waren vooral de familiedagen succesvol. Aan de populariteit van het Titanic-spreekbeurtpakket (ruim 4.000 keer gedownload) en de tientallen deelnemers aan de Grootste Kleine Titanic Fan Verkiezing is af te lezen dat de scheepsramp 102 jaar na dato ook de jongere generaties aanspreekt. Titanic: The Artifact Exhibition werd dan ook voornamelijk in familieverband bezocht (63%). Met de organisatie van meerdere Blind Days wist Amsterdam EXPO de tentoonstelling toegankelijk te maken voor tientallen mensen met een visuele beperking en met name de EXPO Colleges en het Memorial Weekend waren geliefd bij nautisch geïnteresseerden en maritieme professionals.

Amsterdam EXPO kijkt terug op een succesvolle samenwerking met Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Conservatoren van het museum ontwikkelden onder meer een door het publiek hoog gewaardeerde introductie op de tentoonstelling die inzicht gaf in het leven en de rol van scheepvaart in Nederland in 1912, het jaar waarin de Titanic zonk. Amsterdam EXPO is de nabestaanden van de drie Nederlanders aan boord en het Stadsarchief Rotterdam erkentelijk voor het in bruikleen geven van hun (persoonlijke) bezittingen. Zij aan zij met de authentieke objecten afkomstig uit het wrak van de Titanic brachten deze objecten het aangrijpende verhaal van de scheepsramp tot leven.

Lees ook:Speciale rondleiding voor blinden, slechtzienden en doofblinden bij tentoonstelling Titanic in Amsterdam EXPO
Lees ook:Succesvolle familiezaterdagen Titanic: The Artifact Exhibition ook in de voorjaarsvakantie
Lees ook:Nederlanders en Belgen aan boord van de Titanic centraal in EXPO College
Lees ook:Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?
Lees ook:Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>