Maassluis bestaat 400 jaar

Vrijdag 16 mei is het 400 jaar geleden dat Maassluis onafhankelijk werd. Onder het motto ‘Ervaar 400 jaar‘, afgeleid van de promotieslogan ‘Ervaar Maassluis’, viert het stadje aan de Nieuwe Waterweg dat het visserdorp Maassluis zich losweekte van de landbouwgemeente Maasland, na conflicten over belastingen. Op 16 mei 1614 tekende raadspensionaris Jan van Oldenbarnevelt de Acte van Separatie. Vanaf dat moment was Maassluis een zelfstandige gemeente, die koning Willem I in 1814 tot stad verhief. Vrijdag 16 mei is de aftrap van een half jaar feesten en evenementen.

Na de officiële opening in de Groote Kerk barst om 20. 30 uur een muziekfestijn los in de Havenkom, met onder meer Gerard Joling, met als klapstuk een unieke lasershow. Daarna is het tot 04.00 uur Showtime, met onder meer Ben Saunders.  In de binnen- en buitenhaven liggen schepen afgemeerd, en zijn te bezichtigen. Zaterdag is er rond de binnen- en buitenhaven een nautische markt. In het Stadshart wordt voor de derde keer de VoorjaarsFair  georganiseerd. Alle winkeliers presenteren zich in hun winkel of buiten, Maassluis biedt hapjes en drankjes en op het Bloemhof staat de Streekmarkt. Om 16.00 uur begint de vlootschouw op de Nieuwe Waterweg. Op de parkeerplaats bij Koningshoek staat 16 tot en met 24 mei een reuzenrad; kaarten zijn gratis in het winkelcentrum te krijgen. Zaterdag 17 mei is de parkeerplaats het domein van oldtimers. De Groote Kerk biedt van 14.30 tot 22.30 uur een muzikale reis, gebaseerd op een groot aantal liedboeken die Maassluis bezit.

Lees ook:Zaterdag 12 november zet Sinterklaas in Maasluis voet aan wal
Lees ook:Kampen: Oostwal Botterrace
Lees ook:Olmenhorst Voorjaarsfair 2010
Lees ook:Sluis-Bruggenfeest van Weesp
Lees ook:Crowndfundingactie voor afgebrande strandtent Woodstock 69

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>