Slot Loevestein: 1001 bommen en granaten

Zaterdag 10 en zondag 11 mei wordt in slot Loevestein de nieuwe presentatie ‘1001 bommen & garanaten‘ op knallende wijze geopend, een reis door de tijd met de Soldaat van Oranje. Het kasteel ‘is vooral bekend van de ontsnapping van Hugo de groot in een boekenkist. Maar er zijn meer verhalen uit de 650-jarige geschiedenis van Loevestein’, zegt woordvoerster Hanneke Laroo. Met deze nieuwe presentatie komen die verhalen, van ridders, gevangenen en soldaten, tot leven.

Op 10 en 11 mei komen historische personages voor één weekend (Moederdag) terug die op Loevestein hebben geleefd en gewerkt, gevochten en bemind, beroemd zijn geworden of vergeten. Levendige scènes in en rondom het kasteel bieden een kijkje in het leven van de Soldaat van Oranje door de eeuwen heen. Het verhaal eindigt in 1951, als de militaire functie van Loevestein wordt opgeheven. Het kasteel is geopend zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tickets: zie website.

Lees ook:Winterfeest Slot Loevestein
Lees ook:Slot Loevestein met sluiting bedreigd
Lees ook:Riddertoernooi Slot Loevenstein
Lees ook:Musical ‘Soldaat van Oranje’ opnieuw verlengd
Lees ook:Vergeten winterkermis bij slot Loevestein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>