Koning bij première theatervoorstelling ANNE

Donderdag 8 mei gaat de theatervoorstelling ANNE in première in Theater Amsterdam. De wereldpremière wordt bijgewoond door de koning en Buddy Elias, het laatste familielid van Anne die nog in leven is. De theatervoorstelling is gebaseerd op de complete versie van de dagboeken van Anne Frank, zowel de ongecensureerde als de door Anne zelf bewerkte versie. Het stuk gaat niet alleen over de twee jaren op het onderduikadres in het Achterhuis aan de Prinsengracht in Amsterdam, maar ook over wat daarvoor en daarna gebeurde.

Het stuk is geschreven door Leon de Winter, op initiatief van het door Otto Frank (de vader van Anne) opgerichte Anne Frank Fonds Basel. Theater Amsterdam is speciaal voor ANEE gebouwd aan de Dantzigerkade. Het Joods Historisch Museum (JHM) heeft voor de bezoekers van ANNE een educatief programma met workshops ontwikkeld. De voorstelling vertelt het verhaal van Anne Frank, het JHM van de joodse cultuur, traditie en geschiedenis. Tickets theater: zie website.

Lees ook:Scholieren gratis naar voorstelling ANNE
Lees ook:Duitse filmopnames voor Anne Frank in Amsterdam
Lees ook:Anne Frank Huis bestaat 50 jaar
Lees ook:Redder dagboek Anne Frank honderd jaar
Lees ook:Miep Gies overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>