Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis?

Het Titanic Memorial Weekend opent met EXPO College De Titanic-ramp: incident of sleutelmoment in de maritieme geschiedenis? Amsterdam EXPO, waar tot en met 11 mei Titanic, the Artifact Ehibition is te zien, heeft Prof. Dr. Joost Schokkenbroek uitgenodigd om vrijdag 11 april om 19:30 uur een EXPO College te geven bij de tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition. Schokkenbroek is hoogleraar maritieme geschiedenis en erfgoed en verbonden aan Het Scheepvaartmuseum Amsterdam en de Vrije Universiteit. In zijn lezing gaat hij in op het vraagstuk of de ramp met de Titanic een incident was of dat er gesproken kan worden van een sleutelmoment in de maritieme geschiedenis (bron: persbericht).

Het EXPO College markeert de start van het Titanic Memorial Weekend in Amsterdam EXPO. In de nacht van 14 op 15 april is het 102 jaar geleden dat de Titanic zonk. Het hele weekend eraan voorafgaand zijn er bijzondere activiteiten bij de tentoonstelling. Tickets voor het EXPO College kosten € 10 en zijn te boeken via www.amsterdamexpo.nl/expo-college-tickets. Voorafgaand kan de expositie bezocht worden. Een combiticket voor de lezing en een expositiebezoek is € 24, prijzen zijn exclusief € 1 bespreekkosten. De capaciteit is beperkt.

In de afgelopen decennia ondergingen vele schepen hetzelfde lot als de Titanic, zoals de Herald of Free Enterprise (1987) en de Estonia (1994). Ook bij deze rampen kwamen honderden mensen om, maar de ramp met de Titanic lijkt sterker in ons collectief geheugen gegrift te staan. Prof.dr. Joost Schokkenbroek (1961) vertelt over het fenomeen scheepsramp, de gebeurtenissen rondom de Titanic en de gevolgen van de ramp op uiteenlopende terreinen. Hij is bijzonder hoogleraar Maritieme Geschiedenis en Erfgoed aan de Vrije Universiteit en Hoofdconservator bij Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Hij studeerde geschiedenis in Leiden. Van 1991 tot 2011 was hij conservator bij het Nederlands Scheepvaartmuseum en sinds 2011 is hij hoofdconservator wetenschapsprogramma’s. Sinds 2013 is hij hoogleraar en bekleedt hij de leerstoel Maritieme Geschiedenis en Maritiem Erfgoed aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees ook:Nederlanders en Belgen aan boord van de Titanic centraal in EXPO College
Lees ook:Tentoonstelling Titanic in Amsterdam EXPO trekt ruim 130.000 bezoekers
Lees ook:Speciale rondleiding voor blinden, slechtzienden en doofblinden bij tentoonstelling Titanic in Amsterdam EXPO
Lees ook:Succesvolle familiezaterdagen Titanic: The Artifact Exhibition ook in de voorjaarsvakantie
Lees ook:Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>