Expositie Living Dinosaurs in Rotterdam

In het voormalig Hoofdpostkantoor aan de Rotterdamse Coolsingel (Post Rotterdam) komen vrijdag 7 februari monsters uit de prehistorie tot kleven: tot en met i14 juni op de expositie Living Dinosaurs. De reizende internationale tentoonstelling is voor het eerst in Europa te zien. Er staan 19 levensgrote dinosauriërs zoals die 235 miljoen jaar geleden als kleine reptielen ontstonden en uitgroeiden tot prehistorische mega-monsters. De tentoonstelling is een reis door het Mesozoïcum Tijdperk (Trias, Jura en Krijt), ook wel het tijdperk van de reptielen genoemd.

De reuzenmonsters overheersten op land, tot een gigantische meteoriet 66 miljoen jaar geleden in de buurt van Mexico op aarde insloeg, dat de ondergang voor de monsters inluidde. Op de tentoonstelling draait een 3D-film en zijn er verschillende fossielen en geologische preparaten te zien. In de speciaal voor Post Rotterdam ontworpen Evolution Room is te zien hoe de opkomst van de reuzenmonsters samenviel met een massa-uitsterving van andere diersoorten, 200 miljoen jaar geleden. Tot de reuzenmeteoriet 66 miljoen jaar legeden een einde aan hun alleenheerschappij maakte en nieuwe diersoorten levenskansen kregen.  De deuren staan dinsdag tot en met zondag open van 10.00 tot 18.30 uur; daarnaast ook op Goede Vrijdag, Paasmaandag, Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinkstermaandag. Tickets: zie website.

Lees ook:Walking with Dinosaurs in Ziggo Dome Amsterdam
Lees ook:Inbreken in plaats van uitbreken – een nieuw soort escape room in Rotterdam
Lees ook:Tien finalisten Post-Fossil City Contest exposeren ideeën voor de stad van de toekomst
Lees ook:Post Rotterdam presenteert: 1001 Inventions
Lees ook:Mammoet Meets Dino, speurtocht door de prehistorie in Omniversum en Museon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>