Mummies in Drents Museum Assen

In het Drents Museum in Assen opent op dinsdag 4 februari de tentoonstelling ‘Mummies, Overleven na de dood‘. Nooit eerder werden er in Nederland zoveel mummies bij elkaar gebracht. Met zestig mummies van mensen en dieren uit alle delen van de wereld geeft het museum een kijk op hoe de mensen dachten te kunnen overleven na de dood. Natuurlijk ontbreken de ‘eigen’ Drentse veenlijken niet.

Zo zijn ook het meisje van Yde en het paar van Weerdinge in Assen te zien. De tentoonstelling toont niet alleen mummies, maar ook mummificatietechnieken en resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van de nieuwste technieken wordt steeds meer bekend over het leven en sterven van mensen die na hun dood mummie werden. De expositie is te zien tot en met 31 augustus. Het museum is dinsdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur; tijdens feestdagen ook op maandag.

Zie ook: Body World Amsterdam

Lees ook:Dode Zeerollen in Drents Museum Assen
Lees ook:Beeld Lenin in Assen geplaatst
Lees ook:Nieuw museum ‘Tot zover’
Lees ook:Tentoonstelling ‘Hoe verzamelt een kunstenaar?’ in museum De Mesdag Collectie Den Haag
Lees ook:‘Go China’ in Groningen en Assen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>