Sinterklaasintocht Amsterdam-Zuidoost op losse schroeven

De Sinterklaasintocht in Amsterdam-Zuidoost staat op losse schroeven. De deelraad wil dat het stadsdeel de vergunning voor de intocht intrekt. De raad nam dinsdagavond tijdens de raadsvergadering een motie van de PvdA aan om het stadsdeelbestuur op te roepen de intocht met Zwarte Pieten tegen te houden. De motie werd met vijftien vóór en vijf tegen aangenomen.

Volgens de PvdA hebben veel zwarte bewoners in Zuidoost negatieve en pijnlijke gevoelens als ze Zwarte Pieten zien en zou de intocht worden gezien als provocatie.  Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema liet weten de motie naast zich neer te leggen. ‘De raad wil iets wat wettelijk niet kan. De motie geeft een verkeerd signaal af, in een democratie mag je een Sinterklaasintocht organiseren. Dat kun je niet zomaar verbieden’, aldus Herrema. Hij wil wel een gesprek aangaan met de organisatie om de invulling misschien te veranderen: ‘Op deze manier zo je een modernere vorm kunnen vinden. Vernieuwen vind ik een betere manier dan een vorm van verbod.’

Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast
Lees ook:Sinterklaasintocht Amsterdam onder vuur
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:Ruim honderd BN’ers roepen NTR op: ‘zwaai Zwarte Piet uit!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>