Halloween 2013 in Nederland

Donderdag 31 oktober is het Halloween (2014: klik hier), maar tijdens het weekend van 26 en 27 oktober is het op verschillende plaatsen in het land griezelen geblazen. Zaterdag 26 oktober is het Nacht van de Nacht en gaat de wintertijd in. Halloween luidt de overgang van de zomer naar de winter in: in de oudheid het moment waar de mensen dachten dat het dodenrijk het dichtst bij de bewoonde wereld stond en geesten van gestorvenen in levenden konden floepen. De Katholieke kerk maakte daar in de 9e eeuw Allerheiligen van, de dag waarop gelovigen hun nabestaanden herdenken(1 november). De Protestanten schaften dat in de 16e eeuw af, maar de Britten en de Ieren hielden Halloween in ere en namen het mee naar Amerika. Iedere Canadese en Amerikaanse stad organiseert Halloweenfeesten en -optochten. Dat waaide over en sinds een aantal jaren valt er in Nederland ook steeds meer te griezelen. Streng gelovigen proberen het feest ngo altijd tegen te houden, zoals de SGP in het Brabantse Werkendam is gelukt. Een greep uit het aanbod  (suggesties zijn welkom onder plaats reactie):


Pathé organiseert in verschillende bioscopen de Thor Night, met achter elkaar de films Thor en Thor, the Dark World  (30/10).

Amsterdam: FOX Amsterdam Halloween Parade door de binnenstad en Halloween Party op de WesterGasFabriek (26/10). Halloween Exchange in Odeon (31/10). Alpha Bet Club’s Halloween feest in de Sugar Factory (26/10). Nightmare on the Rozengracht bij Boom Chicago (t/m 2/11). De Halloween Horror Show in Pathé Tuschinski (in de nacht van 25 op 26/10). Griezelen op de grachten: Halloween Dinner Cruise (27-31/10).

Bourtange (Gr): Magisch Samhain (26-27/10).

Den Haag: Happy Halloween in Drievliet (27/10).

Den Helder: Halloweenmarkt (31/10).

Dordrecht: Lampionnenoptocht (26/10).

Dronten, Walibi Holland: Halloween Fright Nights (25-27/10).

Eindhoven: Hardcore XL (25/10) en Kings of Hardstyle (26/10) in Beursgebouw.

Harderwijk: Sexed Up Halloween in Hardersplaza (26/10).

Helmond: Lampionnenoptocht (26/10).

Hoofddorp: Halloween optocht Floriande (1/11).

Lisse: Halloween en Haunted Castle op landgoed Keukenhof (27/10).

Naaldwijk: Lampionnenoptocht (25/10).

Rotterdam: MTC Halloween on Acid in de Cruise Terminal (26/10). Halloweenmarkt (25-26/10). Kinderactiviteiten in Spijkenisse/Hekelingen (26/10).

Sevenum (Li): Happy Halloween in Toverland (t/m 3/11).

Vlaardingen: kinderoptocht (26/10).

Vlagtwedde (Gr): Halloweenoptocht (25/10).

Westland: kinderoptocht (1/11).

IJmuiden: Halloweenmarkt (26/10).

Zoetermeer: Nederlands Thriller Festival (26/10-3/11).

Lees ook:Halloween in Nederland – feesten, markten en optochten
Lees ook:Halloween 2016 in Nederland: optochten, markten en events
Lees ook:Halloween in Nederland – optochten, feesten en markten
Lees ook:Halloween 2012 in Nederland
Lees ook:Amsterdam Halloween Festival 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>