Indiëherdenking bij Indisch monument in Den Haag

Vandaag vindt voor de 25e keer de jaarlijkse Indiëherdenking plaats bij het Indisch monument in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Daar wordt de Japanse capitulatie op 15 augustus 2013 herdacht, toen er voor het Koninkrijk der Nederlanden definitief een eind aan de Tweede Wereldoorlog kwam. Na een ochtendprogramma in het World Forum begint de officiële herdenking bij het monument om 12.30 uur. Herdacht worden de slachtoffers van de Japanse bezetting in Azië, zowel burgers als militairen.

Tijdens de bezetting zaten er in totaal zo’n 140.000 Nederlanders in zogenaamde ‘Jappenkampen’, van wie er 25.000 mensen overleden. Na afloop is er een koempoelan met muziek, expositie en stands in het World Forum. De NOS doet vanaf 12.10 uur rechtsreeks verslag van de herdenking en biedt vanaf 19.05 uur een uitgebreide terugblik op de herdenking met gasten en reportages.

Lees ook:Maandag 15 augustus: Indië-herdenking in Den Haag
Lees ook:Herdenking capitulatie Japan
Lees ook:Koning en premier bij herdenking capitulatie Japan bij Indische Monument Den Haag
Lees ook:Stille tocht naar Auschwitz Monument
Lees ook:Herdenking bombardement Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>