Kadedagen Arnhem 2013

Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2013 (Moederdag) is de Rijn bij Arnhem voor de zevende keer het decor van de Arnhemse Kadedagen (2014: klik hier). Lange tijd leek de stad niets met de rivier te maken te hebben, terwijl de stad veel van haar rijke geschiedenis te danken heeft aan de Rijn. Doel van de Kadedagen is om die geschiedenis nieuw leven in te blazen. De Kadedagen worden dit jaar gecombineerd met de Kademarkt op de Lange Rijnkade in het Rijnbooggebied.

De Kademarkt biedt marktkraampjes, muziek, straattheater en culinaire proeverijen. Daarnaast zijn er op de kade net als voorgaande jaren acties van de Kadedagen. Langs de kade liggen historische schepen en op de kade zijn lopende scheepsmotoren, een waterbak met modelboten, varen en modelbootjes bouwen met kinderen, touwen vlechten, netten boeten en vis eten. Hoofdattractie is de herplaatste Kadekraan: de Van Helldörfer. Daarnaast zijn er rondvaarten op de rivier, is de Anders J. Goedkoop te bezichtigen en is Theaterschip De Zeester ook dit jaar van de partij. De Kadedagen zijn beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur; de toegang is gratis. Zondag is de binnenstad het domein van het American Car Festival.

Lees ook:Kadedagen Arnhem 2014
Lees ook:Arnhemse Kadedagen 2010
Lees ook:Kadedagen 2015 in Arnhem
Lees ook:Kadedagen Arnhem 2011
Lees ook:Kadedagen Arnhem 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kadedagen Arnhem 2013

  1. Tieme Bos

    Schipper van de zeester .Voor het eerst in Arnhem op de kade dagen
    mijn dank voor het leuke weekeind het was grandioos.Jammer van het weer ben trouwens goed thuis gekomen met de haperende motor. Tot volgend jaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>