Frans Hals Festival Weekend in Haarlem

Vanaf Hemelvaartsdag gaat Haarlem terug naar de 17e eeuw: tot en met zondag 12 mei (Moederdag) staat de Spaarnestad in het teken van het Frans Hals Festival. Op dinsdag 14 mei bestaat het Frans Hals Museum honderd jaar, dat wordt gevierd met de bijzondere tentoonstelling Oog in oog met Rembrandt, Rubens en Titiaan.  Van zaterdag 11 tot en met 13 mei biedt de Grote Markt hoogtepunten uit de Gouden Eeuw, met marktkramen, eten en drinken, dichters, poppenkast, stadswandelingen, muziek, straattheater en een kunstenaarshoek waar beeldend kunstenaars ‘wellustige dames en heren’ vereeuwigen.

Donderdag vaart het vrachtschip ‘Nieuw-Haarlem’ binnen, vol met vaten Frans halsbier voor de kroegen in de stad. Frans hals is er zelf bij, om met Malle Babbe het eerste biervat ‘aan te slaan’.  Vrijdagavond is zijn het middelpunt op de Grote Markt, tijdens het meezingfestijn ‘Malle Babbe.  Zaterdag wordt het Frans Hals Festival Weekend officieel geopend, onder meer met figuranten in kledij uit de 17e eeuw, de intocht van het schuttersgilde St. Catharina 1480 en de Gouden Straatjesfeesten met oude ambachten, hekserij, optochten, een schutterij, bierfestijnen, muziek en dans. Haarlems oudste kroeg, proeflokaal ‘De Blauwe Druif’, viert haar 150-jarige bestaan en heet dit weekend Malle Babbe-kroeg. Zondag biedt de Markt de Frans Hals teken- en schilderdag en de Frans Hals Opera-in Concert, is het Feest der Poëzie op het Klokhuisplein en biedt de Philharmonie het concert  ’Oog in oog met muziek’. Maandag wordt de verjaardag van het museum ingeluid met een ballonnenwedstrijd voor de jeugd en is het Frans hals Museum tot 22.00 uur geopend en voor 100 cent te bezoeken (reserveren is noodzakelijk)

Lees ook:Koningin opent tentoonstelling in honderdjarig Frans Hals Museum
Lees ook:Bloementapijt in Haarlem
Lees ook:Utrecht Festival Oude Muziek
Lees ook:Frans Hals Museum: #MeToo had het er in de Gouden Eeuw druk mee gehad
Lees ook:AAA Festival Amsterdam – The Human Body

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>