Nieuwe Kerk na inhuldiging 1 en 2 mei open voor publiek

Woensdag 1 mei, de dag na de inhuldiging,  kan het publiek voor 5 euro naar binnen in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, om er met eigen ogen het versierde interieur te bekijken. De kerk is dan met versieringen, bloemen, troon en podium te bekijken: op woensdag 1 mei van 14.00 tot 22.00 uur en op donderdag 2 mei van 10.00 tot 22.00 uur. Ook bij eerdere inhuldigingen was de Nieuwe Kerk direct daarna voor het publiek geopend. Twee dagen lang kan iedereen de sfeer proeven: de geur van duizenden bloemen, de stoelen van de gasten, de twee tronen en het podium voor het 17e-eeuwse koorhek, waar koning Willem-Alexander zijn toespraak hield en de eed aflegde.

Op zaterdag 11 mei opent de kerk haar deuren voor een tentoonstelling over de koninklijke inhuldigingen: van de koningen Willem I, II en III, de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix en koning Willem-Alexander. De tentoonstelling ‘Ingehuldigd!  is te zien tot en met 18 augustus. Op de openingsdag geeft Eelco Elzenga een lezing naar aanleiding van zijn recent verschenen boek ‘De inhuldigingen‘.  Elzenga was adjunct-directeur en conservator van Nationaal Museum Paleis het Loo.

Lees ook:Tentoonstelling Ingehuldigd! in de Nieuwe Kerk
Lees ook:Koning onthult gerestaureerde Glazen Koets
Lees ook:Opnieuw rijen dik voor de Nieuwe Kerk
Lees ook:Máxima mag koningin heten
Lees ook:Maria Louisejaar: Koning bezoekt Marijkedag Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>