Koningin opent Philips Museum Eindhoven

Vrijdag 5 april 2013 opent koningin Beatrix om 14.00 uur het nieuwe Philips Museum in Eindhoven. Na de opening brengt de koningin nog een werkbezoek aan Philips Research op de High Tech Campus Eindhoven. De dag erop gaan de deuren open voor het publiek. Het museum laat zien hoe het bedrijf uitgroeide van een gloeilampenfabriekje uit 1891 tot een groot en toonaangevend wereldconcern dat het nu is en geeft een blik op nieuwe innovaties en ontwikkelingen.  Het museum is gevestigd op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp produceerde.

Het oude fabriekje is de laatste maanden ingrijpend gerenoveerd en uitgebreid, onder meer met een glazen galerij. Het museum aan de Emmasingel is geopend dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Door de verwachte drukte rondom de opening neemt het museum (nog) niet deel aan het landelijke Museumweekend op zaterdag 6 en zondag 7 april.

Lees ook:Koningin Máxima opent Fries Museum Leeuwarden
Lees ook:STRP Biennial in Eindhoven
Lees ook:Prinses Beatrix opent Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Koningin heropent Drents Museum Assen
Lees ook:STRP Festival Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>