Werelddierendag

Donderdag 4 oktober 2012 is het Werelddierendag (2013: klik hier): een dag die wereldwijd op de agenda staat om extra aandacht te besteden aan de dieren. Veel baasjes vergeten het en voor mensen die met liefde en plezier huisdieren houden, is het iedere dag dierendag. Dierendag valt ieder jaar op 4 oktober: de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi (4 oktober 1226), die zich ontfermde over zwervers, planten en dieren. Volgens de legende hield hij ooit een preek voor de dieren.  

In 1927 schreef Ilse Winter uit het Tsjechische Brno een brief aan Margaret Ford in Londen, de voorzitster van de wereldvereniging voor de dierenbescherming. Daarin stelde ze voor om één dag speciaal aan de dieren te denken. Tijdens een internationaal congres van verenigingen voor de bescherming van dieren in Wenen werd 4 oktober uitgeroepen tot Werelddierendag. In 1930 werd voor het eerst Dierendag gehouden; de commercie rook geld, maar sinds de jaren ’60 is het ook een belangrijke dag voor dierenactivisten. Daarnaast wordt er vooral voor kinderen van alles georganiseerd, vaak op basisscholen, in dierentuinen en op kinderboerderijen, maar ook in musea. Een aantal activiteiten vond afgelopen weekend plaats.

Lees ook:Dinsdag 4 oktober: Dierendag 2016
Lees ook:Dierendag – woensdag 4 oktober
Lees ook:Dierendag 2013
Lees ook:Zondag 4 oktober: Dierendag 2015
Lees ook:Activiteiten op Dierendag 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>