Britse oorlogsveteranen in Londense taxi’s naar Arnhem

Donderdagochtend 3 mei 2012 werd de kade van Hoek van Holland overspoeld door Londense taxi’s: 160 Britse veteranen kwamen in 80 taxi’s uit de veerboot. De oudste van hen is 94 jaar. Ze komen naar Gelderland om de bevrijding van Nederland in 1945 te vieren en dodenherdenkingen bij te wonen. Ze waren in Londen uitgezwaaid door burgemeester Boris Johnson. Om 8.00 uur vertrokken ze vanuit Hoek van Holland onder begeleiding van het Korps Landelijke Politiediensten naar Arnhem.

 

Daar ontving burgemeester Krikke van Arnhem de groep om 12.30 uur in militair rusthuis Bronbeek. De veteranen leggen om 16.00 uur een krans op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Daar liggen de soldaten die omkwamen tijdens de Operatie Market Garden in september 1944, later bekend geworden als de Slag om Arnhem. Zaterdag 5 mei worden de oorlogsveteranen in Oosterbeek feestelijk onthaald door kinderen. Daarna rijden ze door naar Wageningen om deel te nemen aan het jaarlijkse bevrijdingsdéfilé in de vredesstad van Nederland: waar de Duitsers in 1945 capituleerden in Hotel de Wereld.

Lees ook:Slag om Arnhem 65 jaar geleden
Lees ook:Herdenking Waaloversteek Nijmegen – 70 jaar geleden
Lees ook:Herdenking Operatie Market Garden, vrijdag 16 t/m zondag 18 september
Lees ook:Rabo Bridge to Bridge 2013 in Arnhem
Lees ook:Herdenking Slag om Arnhem – 70 jaar geleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>