Dordrecht heeft nu haar eigen Stadsganzenbord

Ook in Dordrecht kan de bezoeker vanaf 1 april 2011 de puzzeltocht het Stadsganzenbord volgen om de stad te leren kennen. Vanaf die datum is het het Stadsganzenbord te boeken op groepswijzer.nl of bij de VVV Zuid-Holland Zuid. Het is de na Leiden, Haarlem, Den Haag en Delft de vijfde oud-Hollandse stad waar de wandelaar met een originele 17e-eeuwse plattegrond van Groepswijzer.nl op pad kan gaan. De wandelaars moeten zelf hun weg zoeken van de ene naar de andere locatie op de prachtige plattegrond (bron: persbericht).

 

Op iedere locatie wordt een vraag beantwoord of een opdracht uitgevoerd, steeds met de rijke geschiedenis van Dordrecht in gedachten. De leukste manier om een stad te leren kennen met een groep. In 1649 werd een dik en groot boek uitgegeven: het Tooneel der Steden, gevuld met plattegronden van Joan Blaeu. Deze plattegronden bevatten een rijkdom aan details: ieder huisje en zeker ieder groter gebouw is in detail te zien en zelfs het kleinste steegje is terug te vinden. Wie in de 21e  eeuw door diezelfde steden wandelt aan de hand van de kaart van Blaeu, kan zich makkelijk een beeld vormen van het leven in de 17e eeuw. Dat is het uitgangspunt van de succesvolle serie puzzeltochten die Groepswijzer.nl, specialist in cultuurhistorische groepsuitjes, onder de naam Stadsganzenbord heeft uitgegeven.

Lees ook:Scheepvaartmuseum: Blaeu’s wereld in kaart verlengd
Lees ook:Officiële SAIL Amsterdam 2015 app nu te downloaden
Lees ook:Nationale Open Golfdag 2010
Lees ook:Poppentheaterfestival Dordrecht
Lees ook:Bewonderde Stad in Haags Mauritshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>