Kerst op Paleis Het Loo

Vanaf dinsdag 14 december is in Paleis Het Loo in Apeldoorn traditiegetrouw de sfeervolle presentatie ‘Kerst op Het Loo’ te zien, met feestelijk gedekte tafels, kerstbomen, festoenen en guirlandes (2015: klik hier). De bezoekers krijgt een beeld van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes. Buiten op het voorplein staat een grote feestelijk verlichte kerstboom. De kersttafels zijn ‘op authentieke wijze gedekt, met prachtig damast, glinsterend kristal en ragfijn suikerwerk’, aldus de website.

Door het hele paleis staan kerstbomen in verschillende stijlen opgetuigd. Zo is de Victoriaanse kerstboom in de kamer van koning Willem II opgetuigd met watten, om een witte kerst te suggereren, en hangt de boom van prins Hendrik naar Scandinavisch gebruik vol met natuurlijke materialen en vruchten. De zilveren ballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn er nog altijd en sieren een kleine dennenboom, in een formaat die zij zelf kon optuigen. Daarnaast zijn de paleisvertrekken versierd met guirlandes, dennengroen en geurende planten uit de kassen en Oranjerie van het paleis. In de westvleugel is de tentoonstelling ‘Een wintertuin herleeft’ te zien over de exotische plantenwereld van koning Willem II. Daarom zijn de tafels in het paleis dit jaar gedekt met serviezen en tafelstukken uit zijn tijd (1792-1849). De gedekte tafels zijn te zien tot en met 20 februari 2011, de kerstdecoratie tot en met 2 januari.

Lees ook:Kerst bij de Oranjes in Paleis Het Loo
Lees ook:Winterpaleis Het Loo: terugkijken naar de tijd toen Prinses Margriet er met haar gezin woonde
Lees ook:Paleis Het Loo – Spirit of Winter
Lees ook:Spirit of Winter op Paleis het Loo
Lees ook:Spirit of Winter in Paleis het Loo in Apeldoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>