Imagine – John Lennon in RockArt Hoek van Holland

In het museum RockArt in Hoek van Holland is zaterdag 9 oktober 2010 de tentoonstelling Imagine – John Lennon geopend en is te zien tot en met 1 mei 2010. Lennon was één van de vier Beatles die in december 1980 in New York werd vermoord. Har van Fulpen, oprichter van de Nederlandse Beatles fanclub, verrichtte de officiële opening. De expositie geeft een beeld van het leven, de kunst en de muziek van Lennon. Eigenaar Jaap Schut heeft naar eigen zeggen een grote hoeveelheid uniek materiaal weten te verzamelen uit de tijd dat Lennon bij de Beatles hoorde, waaronder zeldzame singles, elpees, kleding, glazen en porselein.

 

‘Er is bij mijn weten nog nooit zoveel bijzonder materiaal over de beatles bij elkaar tentoongesteld.’ Lennon werd vandaag (9 oktober) 70 jaar geleden  geborenin Liverpool. Museum RockaArt, ‘Schatkamer van de Nederlandse Popmuziekgeschiedenis’, staat aan de Zekkenstraat 42 (op industriegebied De Haak) en is geopend donderdag, vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur, in de schoolvakanties ook op woensdagmiddag. Museum RockArt is op weg naar het Nationaal Popmuseum, dat zal worden gevestigd in Popstad Den Haag. Op de Dr. Lelykade in de haven van Scheveningen verrijst een nieuw multimediaal museum, ‘Pop Experience’,  dat 30.000 vierkante meter popgeschiedenis zal tonen en Den Haag in één klap op de wereldkaart van de popmuziek zal zetten.

Lees ook:Blokker Festival – 50 jaar Beatles in Blokker
Lees ook:Big Rivers Festival in Dordrecht
Lees ook:50 jaar Beatles in Museum Hoorn
Lees ook:Internationaal Film Festival Breda
Lees ook:Elton John op 22 november in de Ziggo Dome, voorverkoop start vrijdag 29 januari om 10.00 uur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>